Behendigheid

DSC_6325Heeft u een energieke hond? Dan is de Cursus Behendigheid een mooie uitlaatklep om overtollige energie kwijt te raken en uw hond tegelijkertijd veel plezier te geven.

Behendigheid (of agility) is een sport waarbij de hond zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt. De behendigheidsport is voor veel honden en hun baas een vrijetijdsbesteding. Het parcours omvat een aantal hindernissen die de hond moet nemen, geleid door zijn begeleider, in een minimum van tijd, op de juiste wijze en in een bepaalde volgorde. De hindernissen doen beroep op zowel de snelheid als op het atletisch vermogen van de hond. Durf en doorzettingsvermogen zijn belangrijk en de aangeboren leergierigheid van de hond wordt door deze sport gestimuleerd.

Uw hond neemt de hindernissen. U maakt duidelijk welke hindernissen er genomen moeten worden en in welke volgorde. Het samenwerken met uw hond versterkt uw band en geeft beiden plezier.

De jeugd behendigheid is speciaal voor de kinderen welk met hun hond deze sport willen beoefenen. Kinderen kunnen meedoen vanaf het moment dat ze hun hond los kunnen laten gehoorzamen. De hond moet wel ouder dan 1 jaar zijn.

Inschrijven behendigheid

Lekker actief zijn met je hond. Begeleid je hond over en door het hindernisparcours.

Direct inschrijven