Workshop Hondenmassage

WORKSHOP HONDENMASSAGEIn deze workshop leer je meer over masseren van je hond en de verschillende technieken
Je krijgt inzicht in het gedrag van je hond hierbij: wanneer kun je masseren? Hoe ervaart je hond het? Wanneer kun je het toepassen bij je hond, en nog veel meer.
De workshop wordt gegeven door Fysiotherapeut Anouk Blijlevens van Mijn hond en ik! Na afloop krijg je een duidelijke handout mee met massagetechnieken: handig om thuis te masseren.

Hondenmassage is zowel ontspannend als nuttig voor zowel baas als hond;

  • Ontspanning: Net als bij mensen kan massage helpen om spanning en stress bij honden te verminderen. Het aanraken van hun spieren en het toepassen van zachte druk kan helpen om spanning los te laten en een gevoel van ontspanning te bevorderen.
  • Versterkt de band: Het geven van een massage kan de band tussen jou en je hond versterken. Het is een manier om fysiek contact te maken en tijd samen door te brengen, wat kan leiden tot een diepere connectie.
  • Pijnverlichting: Honden met pijnlijke spieren of gewrichten kunnen baat hebben bij een zachte massage. Het kan helpen de bloedsomloop te verbeteren, ontstekingen te verminderen en pijn te verlichten.
  • Stimulatie van de zintuigen: Masseren kan de zintuigen van je hond stimuleren, inclusief hun tastzin en proprioceptie (het bewustzijn van de positie van het lichaam in de ruimte). Dit kan vooral nuttig zijn voor oudere honden die mogelijk minder actief zijn en minder stimulatie ervaren.
  • Verbeterde circulatie: Massage kan de bloedcirculatie verbeteren, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een betere zuurstof- en voedingsstoffenvoorziening van de spieren en organen van je hond.
  • Gedeelde tijd en aandacht: Honden houden van de aandacht van hun eigenaars. Een massage is een manier om je hond je volledige aandacht te geven en te laten zien dat je om hun welzijn geeft.
  • Verlichting van angst: Sommige honden vinden troost en kalmering in fysiek contact. Een rustige massage kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens bij honden die gevoelig zijn voor stress.
  • Preventie van gedragsproblemen: Door je hond regelmatig te masseren, kun je helpen gedragsproblemen te voorkomen. Het kan rustgevend werken en bijdragen aan een gevoel van veiligheid, wat op zijn beurt ongewenst gedrag kan verminderen.

Workshop:
Datum: 29 september
Tijd: 16:00 – 17:30 uur (workshop 1)
Tijd: 18:30 – 20:00 uur (workshop 2)
Je hond moet sociaal zijn en kunnen luisteren naar de basiscommando’s.
Leeftijd: vanaf 5 maanden
Een sessie van ruim 1½ uur binnen bij Hondencentrum Snuffeldog
Prijs: € 45,- per eigenaar & hond (1 eigenaar per hond)
Inclusief: Hand-out met achtergrond en massagetechnieken