Workshop Sociale vaardigheden 1

Sociale Vaardigheden workshop (deel 1 en 2)
De Sociale Vaardigheden workshop is geschikt voor alle honden die samen met hun eigenaar verder willen leren. De lessen zullen plaats vinden op verschillende openbare locaties. Hierbij zijn alledaagse situaties zoals: fietsers, andere honden en kinderen zijn dan ook niet ongewoon.

Het dagelijks leven als uitgangspunt.

In de training wordt dus net als in het dagelijks leven, geoefend met afleiding. In het dagelijks leven is er ook veel afleiding waardoor het heel moeilijk kan zijn voor de hond, om gewenst (sociaal)
gedrag te vertonen. Ondanks de afleiding, is het soms noodzakelijk dat uw hond een opdracht goed uitvoert. Gevaarlijke situaties kunnen hierdoor voorkomen worden.

Een voorbeeld: U geeft uw hond de opdracht om stil te blijven staan voor het oversteken van de drukke weg. Juist op dat moment loopt er aan de overkant een andere hond voorbij. Het is voor de hond erg moeilijk om deze opdracht goed vol te houden…. maar wel noodzakelijk.

Onder andere het voorgaande voorbeeld en soortgelijke situaties, worden geoefend tijdens de Sociale Vaardigheden workshop . Natuurlijk altijd op een veilig manier en rekening houdend met de hond- eigenaar combinatie.

De Sociale Vaardigheden deel 1 workshop bestaat uit 2 lessen. Deze lessen zijn gericht op omgangsvaardigheden in het dagelijks leven, met de daarin soms ‘o- zo- moeilijke’ situaties. Deel 1 vindt plaats op de hondenschool. Na deze workshop is er de mogelijkheid op de workshop Sociale Vaardigheden deel 2 te volgen. In deel 2 maken we de uitdagingen groter en zullen we onder andere een centrum in gaan.