Bachbloesem voor honden

Wat zijn Bach Bloesem Remedies?

Er zijn 38 remedies die gemaakt zijn van wilde bloemen en planten. Ze zijn vernoemd naar degene die ze ontdekt heeft; de Engelsman dr. Edward Bach (1886-1936). Hij was arts en geloofde niet alleen in de doeltreffendheid van de traditionele geneeskunde, maar geloofde ook dat er voor iedere kwaal een natuurlijk geneesmiddel bestond. Toen Edward Bach ernstig ziek werd in 1917, ontdekte hij dat hij intuïtief wist wat voor geneeskrachtige eigenschappen planten bezaten en welke kwalen zij konden genezen. Bach remedies behandelen het gehele persoon/dier en niet alleen de symptomen van de kwaal. Bach remedies kunnen alleen worden gebruikt, of samen met andere behandelingsvormen. Men weet tot de dag van vandaag nog steeds niet hoe het precies werkt. Het mooiste ervan is dat het eenvoudig, veelzijdig en effectief is.

Bachbloesem Remedies reageren op gemoedstoestanden en emoties. Dieren in het algemeen reageren sneller op de remedies dan mensen. Dit komt doordat dieren, in tegenstelling tot mensen, geen voorafgaande twijfels hebben of iets wel of niet helpt.

Bachbloesem voor honden.

Iedere hondeneigenaar weet dat zijn hond soms angstig, blij, opgewonden of boos kan zijn. Op wetenschappelijk gebied is tegenwoordig ook bewijs dat honden emoties hebben. Doordat er tegenwoordig meer mogelijkheden zijn om de werking van het brein bij mensen (o.a. via hersenscan) te onderzoeken is dit ook mogelijk bij de hersenen van honden. Hoewel er nog veel onderzoek nodig zal zijn is nu al gebleken dat bij honden emoties net zo werken als bij mensen

Diverse emoties die bij honden voor kunnen komen zijn:

  • Verlatingsangst
  • Angst voor geluiden
  • Overmatig blaffen
  • Traumatische ervaringen
  • Onrustige honden / Nervositeit
  • Overmatig aandachtvragen
  • Onzeker
  • Angstig

Bachbloesem remedies kunnen de scherpe kantjes van de emotie van de hond verzachten. Hierdoor staat de hond meer open voor nieuwe ervaringen, waardoor de hond veranderingen, een training of therapie beter aan kan.

Wat kunt u van Bach bloesems remedies verwachten?

Wanneer een hond gestresst of niet in balans is, kan de hond niet openstaan voor nieuwe dingen. De Bach bloesems remedies brengen emoties in balans waardor het dier zich daardoor beter zal voelen. De hond kan dan veranderingen, een training of therapie beter aan. Bach bloesems remedies kunnen als ondersteuning gegeven worden. Wanneer het gaat om getraumatiseerde dieren zijn Bach bloesems remedies een helper bij het verwerken en loslaten van het verleden en helpen de hond bij het aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

Consult

Iedere hond is anders en heeft ook andere remedies nodig. Samen gaan we zorgen dat de hond weer in balans is.

Bij het kiezen van een remedie wordt met bepaalde aspecten rekening gehouden; met de mentale en emotionele toestand, karakter, houding en gedragingen. Het intake gesprek duurt ongeveer 45 minuten. In de intake stel ik u vragen waar u misschien nog niet over heeft nagedacht, maar wel met de situatie te maken kan hebben. Samen met u zal ik de remedies doornemen en ook vertellen waarom deze remedies geschikt zal zijn vuur uw hond op dat moment.

U ontvangt een flesje met de remedies van mij en gaat hier 3 weken mee aan de slag. Na de 3 weken hebben we overleg welke veranderingen uw hond heeft doorstaan. Mocht het nodig zijn, kunt u dan weer een afspraak maken voor een nieuw consult om de volgende stap te zetten. Hoe dieper de emotie van uw hond is, hoe langer het duurt voor dat deze weer in balans is.

Lees ook: Bach bloesem voor honden met vuurwerkangst

Afspraak maken?

Maak een afspraak bij Snuffeldog om een consult in te plannen.

Afspraak maken