Gedragstherapie voor honden

Als een hond een gedragsprobleem heeft ontwikkeld is niet alleen de baas ongelukkig met de situatie, maar zeker net zo vaak ook de hond!
Voorbeelden van probleemgedrag zijn agressie, niet alleen kunnen zijn, uitvallen, bijten, angst, voederbaknijd, poep eten, verlatingsangst. Een gedragsprobleem bij een hond staat meestal niet op zichzelf. Het is een combinatie van factoren die verantwoordelijk zijn. Die factoren kunnen gelegen zijn in de omgeving, de leefsituatie, de persoonlijkheid en karakters van hond en eigenaar, de gezinssituatie of de verandering daarin, ervaring van de hond, hormonale problemen, ziekte, trauma, voeding, verveling, etc.

Onze aanpak

Wij kijken naar de hele hond en gaan niet alleen de symptomen bestrijden. We leren u de hond beter te begrijpen. Wat doet de hond en waarom. Zo krijgt u inzicht in wat u kunt doen om het gedrag van uw hond in betere banen te leiden.
Het traject bestaat uit een kennismakingsgesprek en intake. Afhankelijk van de zwaarte van het probleem, wordt er plan van aanpak met een meer of minder intensief trainingstraject. Daarnaast zullen wij, indien nodig ook gebruik maken van de Bachbloesem/Homeopathie.
Meer informatie? Neem contact op.